Matematik

matematik

05. september 2007 af Fassos (Slettet)
hej

jeg kan bare ikke finde ud af det her. Jeg håber at I kan hjælpe mig

-3x-8=4x - 15
x - 8 = 3x
5x-2 =8x +7

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2007 af Sherwood (Slettet)

Løse almindelige ligninger?

-3x-8=4x-15

15-8=4x+3x

7=7x

x=7/7 = 1


x-8=3x

-8=3x-x

-8=2x

x=-8/2 = -4


5x-2=8x+7

-2-7=8x-5x

-9=3x

x=-9/3 = -3

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2007 af Hindsborg (Slettet)

#1 Det ser fornuftigt ud.

Fassos, starter blot med at isolere den ubekendte (x), til venstre for lighedstegnet, hvorefter han finder x, ved at dividere over på højresiden.

Hvis du stadig er i tvivl, så skriv igen :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2007 af Hindsborg (Slettet)

istedet for fassos, skulle der selvfølgelig stå Sherwood.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2007 af Sherwood (Slettet)

Var det en henvendelse til mig eller Fassos?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2007 af Sherwood (Slettet)

Jeg er med igen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2009 af Mary2002 (Slettet)

-3x-8=4x-15
så siger man er der nogle x'er  eller rene tal der vil lege med hindanen?? nej

så tager man alle x'ere til venstre siden og rene tal til højre:

15-8 -3x=4x-15+15

7 -3x=4x

Reduceres:

7 -3x+3x=4x+3x

7=7x

her reduceres:

7divider med 7= 7x divider med 7

x=1

tror det er sådan:-)


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.