Matematik
opgave
05. september 2007 af
exo (Slettet)
hej jeg har fået nogle opgaver for men kan ikke finde ud af at løse dem håber i kan hjælpe..tak på forhånd...
1)Reduktion: (2a-5b)(a+b)-(a-b)(2a+5b)=???
2)sæt fælles faktorer udenfor parentes: xyz+x^2y-xy^2=???
3)gang parenteserne: (2a-3b)^2=????
4)Skriv følgende udtryk om, vha. kvadratsætningerne:a^2+2ab+b^2=???
mange tak
1)Reduktion: (2a-5b)(a+b)-(a-b)(2a+5b)=???
2)sæt fælles faktorer udenfor parentes: xyz+x^2y-xy^2=???
3)gang parenteserne: (2a-3b)^2=????
4)Skriv følgende udtryk om, vha. kvadratsætningerne:a^2+2ab+b^2=???
mange tak
Svar #1
05. september 2007 af Molle (Slettet)
Jeg har ikke tænkt mig at regne dem for dig. (Det har andre muligvis).
Prøv derfor at forklare, hvad du er i tvivl om ved de forskellige opgaver.
Prøv derfor at forklare, hvad du er i tvivl om ved de forskellige opgaver.
Svar #2
05. september 2007 af Sherwood (Slettet)
1) Bare gang ind i paranteserne. Derefter kan du trække dem fra hinanden.
2) Kig i din matematikbog, der står det helt sikkert.
3) Kvadratet på en toleddet størrelse. Igen ville bogen være en god idé.
4) Skulle gerne stå i bogen sammen sætningerne til opg. 3.
Prøv at lave dem efter du har kigget i din bog så skriv dem herind, hvis du er i tvivl om, at de er rigtige.
2) Kig i din matematikbog, der står det helt sikkert.
3) Kvadratet på en toleddet størrelse. Igen ville bogen være en god idé.
4) Skulle gerne stå i bogen sammen sætningerne til opg. 3.
Prøv at lave dem efter du har kigget i din bog så skriv dem herind, hvis du er i tvivl om, at de er rigtige.
Svar #3
05. september 2007 af Yieth (Slettet)
(2a-5b)(a+b)-(a-b)(2a+5b)
Den ganger du bare ud, altså:
2a-5b)(a+b) = 2a*a + 2a*b - 5b*a - 5b*b
det er bare at se hvilket bogstav der går igen som evt kan sættes udenfor parantesen. vil helst ikke regne det ud.
(2a-3b)^2
udregnes ud fra (a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2*a*b
punkt 4 er bare som det ovenover bare den "anden vej"
Den ganger du bare ud, altså:
2a-5b)(a+b) = 2a*a + 2a*b - 5b*a - 5b*b
det er bare at se hvilket bogstav der går igen som evt kan sættes udenfor parantesen. vil helst ikke regne det ud.
(2a-3b)^2
udregnes ud fra (a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2*a*b
punkt 4 er bare som det ovenover bare den "anden vej"
Skriv et svar til: opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
