Fysik
opgave til i morgen
05. september 2007 af
kemlmj (Slettet)
hjælp til følgende opgave:
He+-spektret
de sationære tilstande for hydrogen-lignende ioner, hvor kun en elektron kredser om den positive atomkerne, har energierne:
E= - (13,6eV/n^2)* Z^^2
hvor Z er atomerkernens protontal og n nummeret på den stationære tilstand.
fotoner fra nogle af overgangene i He+-ionen til den stationære energitilstand med n=2 har samme energi som fotoner fra overgange i hydrogenatomet.
b) vis, at dette gælder fra overgangen fra tilstanden med n=4 til tilstanden n=2 He+-ionen.
hvilke andre overgange til He+-ionens energitilstand med n=2 har samme energi som overgange i hydrogenatomet?
He+-spektret
de sationære tilstande for hydrogen-lignende ioner, hvor kun en elektron kredser om den positive atomkerne, har energierne:
E= - (13,6eV/n^2)* Z^^2
hvor Z er atomerkernens protontal og n nummeret på den stationære tilstand.
fotoner fra nogle af overgangene i He+-ionen til den stationære energitilstand med n=2 har samme energi som fotoner fra overgange i hydrogenatomet.
b) vis, at dette gælder fra overgangen fra tilstanden med n=4 til tilstanden n=2 He+-ionen.
hvilke andre overgange til He+-ionens energitilstand med n=2 har samme energi som overgange i hydrogenatomet?
Skriv et svar til: opgave til i morgen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
