Matematik

cirkel

08. september 2007 af divadua (Slettet)
hvis man har en cirkel med radius 3 og centrum(-4,6) og en linje Q med en ligning 7x+y-6 = 0.

hvordan kan man undersøge om de skærer hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2007 af Esbenps

Udregn afstanden fra centrum til din linje. Hvis den afstand er mindre end radius, så skærer de hinanden...

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2007 af Esbenps

...eller bare lig med radius!

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2007 af mathon


afstand fra et punkt Po(xo,yo) til linjen ax+by+c = 0

dist(l,Po(xo,yo)) = |a*xo+b*yo+c|/sqr(a^2+b^2)

Skriv et svar til: cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.