Matematik

Antal km i timen?

09. september 2007 af Adm1R (Slettet)
Ja hvordan er det nu man regner ud hvormange km i timen man kører, hvis man kun har fået afstanden og tiden det tog at køre den afstand?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2007 af Esbenps

En hastighed er en strækning divideret med en tid...

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2007 af ibibib (Slettet)

afstand/tid

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du bruger S=v*t<=>v=S/t

Svar #4
09. september 2007 af Adm1R (Slettet)

Altså det tog 4 min at køre 1008,18m.. Skal jeg bare divider med 4 eller skal jeg skrive dem om til sec eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2007 af ibibib (Slettet)

Hvis du vil have svaret i meter pr. sekund, så skal du omregne.

Svar #6
09. september 2007 af Adm1R (Slettet)

Jeg tror jeg skal bruge det i km i timen. Altså finde det i sec eller min er intet problem :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2007 af ibibib (Slettet)

Omregn 4 min. til timer og 1008,18m til km.

Svar #8
09. september 2007 af Adm1R (Slettet)

OK, altså 4 min omregnet til en time bliver 1/15 eller 0,66667 og 1008,18 m bliver til 1,00818.. Skal man bagefter gange dem sammen, divider eller?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2007 af ibibib (Slettet)

Læs #1, #2 eller #3.

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2007 af volcom1

forstil dig du har følgende ligning 4min = 1.00818 km hvis du vil vide hvor langt du kommer på 1 time må du forlænge højresiden så du kommer op på 60 min, og da regne reglerne siger man skal gøre det samme på begge siden, så skal du også gøre det på venstre siden:

for at komme fra 4 min til 1 time gør du: (4/4)*60= 1 time
Der efter gør du det samme med afstanden: (1,00818/4)*60

4/4*60 min= 1,00818/4)*60 km
regn det ud og du har farten

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. september 2007 af Esbenps

#8
For lige at undgå fejl, så bliver 4 minutter det samme som 1/15 af en time. Det giver imidlertid '0.066666...' og IKKE '0.6666...'. Du har glemt et 0.

#10
Ja, det giver det korrekte resultat, men fremgangsmåden er matematisk og fysisk meningsløs. 4 minutter er ikke det samme som 1.00818 kilometer, og det vil også give fejl i en aflevering, hvis det afleveres sådan. Istedet burde man gå frem på følgende måde:


Skriv et svar til: Antal km i timen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.