Matematik

Haster (cylinder)

10. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
For en cylinder gælder det, at volumen (V) kan bestemmes som: V= pi*r2.h
Og overfladsarealet (A) kan bestemmes som A=2*pi*r*h+pi*r2

radius= 3,4cm
Højde=7cm

a)Find hhv. volumen og overfladsareal for denne cylinder? Jeg har fået den til V=254,21 A=185,85

b)En cylinder har et volumen på 67cm3 og en radius på 8,2cm. hvad er overfladsarealet for denne cylinder?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Er det ikke 2*pi*r^2 (de to endestykker)+ 2*pi*r*h, medmindre den har et hul i den ene ende.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

a) Korrekt, bortset fra afrundingerne.

b) Bestem først højden ved at løse ligningen
67=pi·8,2²·h.
Indsæt derefter i
A=2·pi·r·h+pi·r²

Svar #3
10. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Til Erisk. Jov det er rigtig som du har skrevet den.

Svar #4
10. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

tusind tak jeg prøver til ibibib

Svar #5
10. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Hvordan skal afrundningerne så være?

Svar #6
10. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Kan de godt passe at højden så må være 0,32 cm.

Så den er sådan her 67=pi*8,2 i anden*0,32 cm

og dernæst 2*pi*8,2*0,32+pi*8,2 i anden = 277,7277683

Er det rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

#3
Når du har ændret på formlerne bliver resultaterne anderledes.

#6
Har du ikke glemt 2-tallet igen?

Svar #8
10. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

så ser den sådan ud 2*pi*8,2*0,32 i anden+2*pi*8,2 i anden = 438,9684583
Skal den egentlig afrundes. ? er det rigtig :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2007 af ibibib (Slettet)

ja

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. september 2007 af Contradel (Slettet)

bare put malossi sport på

(humor skal der os være plads til)

Svar #11
10. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Tak for hjælpen .

Skriv et svar til: Haster (cylinder)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.