Matematik

matematik

11. september 2007 af puffersystem (Slettet)
Der står:

En undersøgelse har vist, at butikker med et areal på 50-800m2 har en årlig omsætning på gennemsnitligt 28000 kr. pr. m2.

beregn den gennemsnitlige årlige omsætning for en butik på et areal på 228 m2 ?

Skal jeg så ikke bare dividere 2800/228 ??

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Prøv evt. at sætte enheder på tallene.

Arealet A er m2

Omsætning O er kr./m2

hvis du beregnes O/A får du enheden kr./m4.

Svar #2
11. september 2007 af puffersystem (Slettet)

så mit regnstyk passer ?

Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2007 af Filip0609 (Slettet)

Hvis du skal finde hele omsætningen, skal du bare gange de to tal

Men hvis du skal finde omsætningen i m2, så skal du bare dividere

Brugbart svar (1)

Svar #4
11. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Omsætningen pr m2 er givet i opgaven, så den skal du ikke beregne. Hvis du ganger A*O, bliver enheder netop m2*(kr./m2)= kr.

Brugbart svar (1)

Svar #5
11. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Nej, du skal gange :-)

Omsætning = 28000 kr./m^2 * 228 m^2 = 3.384.000 kr.

Det giver også mere mening, at en butik har en årlig omsætning på 3,4 mio kr. frem for de 122,81 kr. du får ved at dividere, ik? ;-)

Brugbart svar (1)

Svar #6
11. september 2007 af Filip0609 (Slettet)

Så det første jeg sagde var rigtigt :P Men sikke noget sludder det andet. Godt min matematik lærer ikke ser sådan noget. Tak for rettelsen Civilingeniøren :P

Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.