Matematik
Rødder til tredjegrads-polynomiun
12. september 2007 af
tststs (Slettet)
Jeg sidder med en opgave uden hjælpemidler, hvor jeg skal finde rødderne til f(x)=x^3-4x, da jeg skal finde arealet mellem grafen for funktionen samt x-aksen.
Jeg har siddet og fumlet med nulreglen i noget tid nu, og synes bare ikke jeg får de rødder, som min lommeregner viser mig. (-2 og 0 og 2)
Har sagt x(x^2-4)=0 til x=0 v x^2-4=0.
Ved x^2-4=0 kan jeg sige kvadratrod af 4 = x, hvilket giver 2. Men så mangler jeg stadig -2.
Hvad gør jeg forkert/hvad jeg skal gøre yderligere?
Jeg har siddet og fumlet med nulreglen i noget tid nu, og synes bare ikke jeg får de rødder, som min lommeregner viser mig. (-2 og 0 og 2)
Har sagt x(x^2-4)=0 til x=0 v x^2-4=0.
Ved x^2-4=0 kan jeg sige kvadratrod af 4 = x, hvilket giver 2. Men så mangler jeg stadig -2.
Hvad gør jeg forkert/hvad jeg skal gøre yderligere?
Svar #5
12. september 2007 af tststs (Slettet)
Jeg har bare sagt at x = 2.
Når jeg tager kvadratroden af 4, kan det så både give -2 og 2? :s
Når jeg tager kvadratroden af 4, kan det så både give -2 og 2? :s
Svar #6
12. september 2007 af tststs (Slettet)
Jeg kan jo ikke tage kvadratroden af et negativt tal.
Svar #7
12. september 2007 af ibibib (Slettet)
Du skak ikke tage kvadratroden af -2.
Ligningen x²=4 har to løsninger. Tegn evt. en parabel opg aflæs løsningerne.
Ligningen x²=4 har to løsninger. Tegn evt. en parabel opg aflæs løsningerne.
Skriv et svar til: Rødder til tredjegrads-polynomiun
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
