Matematik

matematik...........

15. maj 2004 af lion4 (Slettet)
hej..

Jeg vil meget gerne have hjælp til denne ligning... den er lidt indviklet.. og kan bare ikke kom længe med den.. håber nogen lige gider kig på den en gang..

2log(x-3)-Log(x^2-9)=2

Mange tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2004 af PiaZorro (Slettet)

2log(x-3)-log(x^2-9)=2 <=>
log((x-3)^2)-log(x^2-9)=2 <=>
log(((x-3)^2)/(x^2-9))=2 <=>
(((x-3)^2)/(x^2-9))=10^2 <=>
(((x-3)^2)/((x+3)(x-3))=100 <=>
(x-3)/(x+3)=100
og så skulle det være muligt for dig selv at komme videre herfra


som du kan se har jeg brugt logoritme-regnereglerne
a*log(x) = log(x^a) og
log(a) - log(b) = log(a/b)
og desuden kvadratregnereglen
(a-b)(a+b) = a^2 - b^2

Svar #2
15. maj 2004 af lion4 (Slettet)

det lyder måske ret dumt.. men det er faktisk herfra jeg ikke kan kom videre med...

altså (x-3)/(x+3)=100

Kan ik få det til at blive helt rigtigt.... et eller andet laver jeg vel forkert, så jeg vil meget gerne have din hjælp:0)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2004 af Cas_sen (Slettet)

(x-3)/(x+3)=100
<=>
(x-1)=100(x+3)
<=>
x-1=100x+300
<=>
-99x=299
<=>
x=-3,060606061

det må passe...

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)

:D

x-3=100x+300 <=>
-99x=297 <=> x=-297/99

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2004 af Cas_sen (Slettet)

flot helle :-)

redigering, som mads^^ diskret påpeger :-)

(x-3)/(x+3)=100
<=>
(x-3)=100(x+3)
<=>
x-3=100x+300
<=>
-99x=303
<=>
x=-3,060606061


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2004 af krelle (Slettet)

Kan man tage log til et minus tal? det tror jeg ikke man kan... derfor er der ingen løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2004 af PiaZorro (Slettet)

hm, there's a problem........
kan ikke lige se hvordan den ellers skal løses

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2004 af krelle (Slettet)

hvilket problem?

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2004 af sigmund (Slettet)

Krelle har ret. Ligningen giver kun mening for x>3, så når du finder et x3.

Svar #10
15. maj 2004 af lion4 (Slettet)

ej hvor i gør mig forvirrende nu:0)....


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2004 af sigmund (Slettet)

Ikke vær fortvivlet. Du skal bare sige, at ligningen ingen løsning har, fordi ligningen kun giver mening for x>0.

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. maj 2004 af krelle (Slettet)

Start altid med at opskrive definitionsmængden for ligningen. Hvis du gør det vil du se at x=-303/99 ikke indgår i den.

Skriv et svar til: matematik...........

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.