Matematik

Diskret Matematik Hjælp!

14. september 2007 af nathalas (Slettet)
Jeg vil løse følgende opgave og har problemer med det, her fremgår A som alkvantoren, og E som eksistenskvantoren, de skrives normalt hhv på hovedet og spejlvendt..
Ey Ax [ (X = 0 OR X = 1) => x = y^2 ].. y medlem af R, X medlem af R.
Jeg forstår opgaven som at jeg skal vælge en værdi for Y først, eksempelvis 1, og så skal det passe at for X = 0 der er 0 = 1^2 og for X = 1 er 1 = 1^2...
Hvorefter jeg kan konkludere at udtrykket ikke er sandt, da der ikke er en værdi for Y som både giver 0^2 og 1^2 på samme tid..
Er jeg helt galt på den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv at bytte om på x og y, det er ligegyldigt, hvad du kalder x og hvad du kalder y, bare enhederne er de samme. Hvis i dit eksempel y er antal biografbiletter og x den samlede pris, så lad x være antl biografbiletter og y den samlede pris, y(0)=^0^2=0 og y(1)=1^2=1.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2007 af sheaf (Slettet)

c
Der står:

Der eksisterer et y E R sådan at det for alle x E R gælder, at hvis x=0 eller x=1 så er x = y².

Det betyder ikke, at y på samme tid skal være 0 eller 1. Hvad opgaven går ud på ved jeg ikke. Kvantorer udtrykker definitionsmæssigt sande udsagne.


#1
Enheder og matematik har intet med hinanden at gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#1
"Enheder og matematik har intet med hinanden at gøre."

Det må du ikke bilde nathalas ind, tallene har altid en enhed efter sig (tænkt eller reel), ellers er de værdiløse. Man har altid noget fysisk i tankerne, når man jonglerer rundt med tal.

Du går jo heller ned i brugsen og siger:
"Jeg vil gerne købe 2"
"Ja tak men hvilke to tænker du på", svarer købmanden

Du siger:
"Jeg vil gerne købe 2 kilo" hvis det er kartofler, du skal have, eller "jeg vil gerne købe to tomater."

Så enheder og tal er uløseligt forbundne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2007 af sheaf (Slettet)

Du forveksler matematik med dens anvendelser i diverse sammenhænge f.eks. naturvidenskabelige sammenhænge.

Matematik er ikke en naturvidenskab. Matematik beskæftiger sig ikke med at forstå verden. Matematik beskæftiger sig udelukkende med sig selv. Alle objekter i matematikken eksisterer som abstrakte objekter i sig selv. Det er en misforståelse at tro, at matematikere tænker på biografbilletter i deres forskningsarbejde.

De fleste størrelser i naturvidenskaben har enheder, ja, men som sagt har naturvidenskab intet med matematik at gøre.

Skriv et svar til: Diskret Matematik Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.