Matematik
beregn kordinatsættet uden hjælpemidler
14. september 2007 af
Yndlingsbabe (Slettet)
opgaven lyder:
I et koordinatsystem er en parabel P og en linje m bestemt ved
P=-x^2+2x+4
m: y=-x+4
Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem P og m...
hvad skal jeg gøre - det er vel ikke nok at sætte dem lig med hinanden eller noget?
I et koordinatsystem er en parabel P og en linje m bestemt ved
P=-x^2+2x+4
m: y=-x+4
Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem P og m...
hvad skal jeg gøre - det er vel ikke nok at sætte dem lig med hinanden eller noget?
Svar #1
14. september 2007 af mathon
P: y = -x^2+2x+4
m: y = -x+4
i skæringspunkter er koordinaterne identiske,
hvoraf
-x^2 + 2x + 4 = y = -x+4
-x^2 + 2x + 4 = -x+4
eller
-x^2 + 3x = 0
-x(x-3) = 0......
Svar #2
14. september 2007 af Nedergaard999 (Slettet)
Jo,start med at sætte dem lig med hinanden..
-x^2+2x+4=-x+4
Det giver:
-x^2 + 3x = 0
-x^2+2x+4=-x+4
Det giver:
-x^2 + 3x = 0
Skriv et svar til: beregn kordinatsættet uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
