Matematik
Funktion
18. september 2007 af
bobop (Slettet)
Kan nogen hjælpe med disse 2 opgaver.
Fremskrivningsfaktoren for en eksponentielt voksende funktion f er 1,93 og f(0)=5
Bestem Fremskrivningsfaktoren for f
En funktion er givet ved f(x)=x^a
Bestem a når det oplyses at f(x) falder med 5% når x vokser med 10%
Fremskrivningsfaktoren for en eksponentielt voksende funktion f er 1,93 og f(0)=5
Bestem Fremskrivningsfaktoren for f
En funktion er givet ved f(x)=x^a
Bestem a når det oplyses at f(x) falder med 5% når x vokser med 10%
Svar #1
18. september 2007 af peter lind
I den første opgave står svaret direkte i opgaven!!
Andet opgave f(x0) = x0^a og f(x0)*,95 = (x0*1,1)^a. Løs de ligninger.
Andet opgave f(x0) = x0^a og f(x0)*,95 = (x0*1,1)^a. Løs de ligninger.
Svar #2
18. september 2007 af mathon
y = f(x) = b*1,93^x
f(0) = 5 = b*1,93^0
b*1 = 5
b = 5
altså
y = f(x) = 5*1,93^x
f(xo) = xo^a
f(1,1*xo) = (1,1*xo)^a = 0,95*f(xo) = 0,95*xo^a
(1,1*xo)^a = 0,95*xo^a, hvoraf
1,1^a*xo^a = 0,95*xo^a, der giver
1,1^a = 0,95 du ta'r ln på begge sider
ln(1,1^a) = ln(0,95)...benyt ln(n^a) = a*ln(n)
a*ln(1,1) = ln(0,95)
a = ln(0,95)/ln(1,1)
på TI-89
solve(1,1^a=0,95,a)
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
