Matematik

hurtig svar plzz!

19. september 2007 af Tina17 (Slettet)
løs ligningen ved først at bruge logaritmeregneregler:

ln(x-3)+ln(x+2)-ln(x-1)=1

hvordan beregner jeg ligningen. kan I svar mig hurtigst muligt. plzz:(
mange hilsner Tina

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

skriv:
ln((x-3)*(x+2)/(x-1)) = ln(e)

udregn parantesen

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2007 af mathon


1) brug af logaritmeregneregler:

ln(x-3)+ln(x+2)-ln(x-1)=1

ln[(x-3)*(x+2)/(x-1)] = 1

2) exp[ln[(x-3)*(x+2)/(x-1)]] = exp(1)

3) (x-3)*(x+2)/(x-1) = e

4) der reduceres
til
x^2 -(e+1)x + (e-6) = 0

5) du løser 2.gradsligningen.....

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2007 af mathon


...løsninger bliver ikke "pæne" tal...

x = 4,........ v x = -0,.........

Svar #4
19. september 2007 af Tina17 (Slettet)

Tusind TAK:)

Skriv et svar til: hurtig svar plzz!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.