Matematik

hjælp til rektangel diagonalerne.

20. september 2007 af arabersomalier (Slettet)
hej allesamme..
I et rektangel er siderne 4 og 6. Beregn den spidse vinkel mellem diagonalerne.

Hvad gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2007 af mathon


diagonalerne er lige lange og halverer hinanden

tegn en skitse:

i den ligebenede trekant med toppunkt i diagonalernes skæringspunkt og grundlinje 4 tegnes højden - som samtidig er median og vinkelhalveringslinje - på bredden = 4 cm

i én af de små retvinklede trekanter har du

tan(0,5v) = 2/3

0,5v = tan^-1(2/3) = 33,6901°

v = 2*33,6901° = 67,3801°

Svar #2
20. september 2007 af arabersomalier (Slettet)

mange tak

Skriv et svar til: hjælp til rektangel diagonalerne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.