Matematik

Integral - opgave

23. september 2007 af sdj (Slettet)
Hej, hvordan løser jeg denne opgave?

Undersøg om følgende integraler er korrekte:

(2x+3)^6dx= ((2x+3)^7+5) / 14

Er helt blank.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2007 af josemaria (Slettet)

forklar din opgave nærmere..
Hvad er stamfunktion til hvad, etc?

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/index.php?id=69282

Svar #3
23. september 2007 af sdj (Slettet)

#1

Har skrevet opgaven som den står i bogen.

Svar #4
23. september 2007 af sdj (Slettet)

#2

Forstår det slet ikke. Har aldrig set det det med du/dx før, og det står ikke i vores bog. Kan den løses anderledes?

Svar #5
23. september 2007 af sdj (Slettet)

ingen der kan hjælpe ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2007 af josemaria (Slettet)

Nååh..

Du skal bare undersøge om den anden funktion er stamfunktion til den første.

Det du gør er bare at differentere den anden funktion og ser om det giver den første. Så har du undersøgt den :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2007 af mathon


undersøg om

(((2x+3)^7+5) / 14 )' = (2x+3)^6


(((2x+3)^7+5) / 14 )' = (1/14)*7*(2x+3)^6*(2x+3)' = (1/14)*7*(2x+3)^6*2 =

(1/14)*14*(2x+3)^6 = 1*(2x+3)^6 = (2x+3)^6


S(2x+3)^6dx er således lig med ((2x+3)^7+5) / 14

Svar #8
23. september 2007 af sdj (Slettet)

Okay, tak begge to :)

Skriv et svar til: Integral - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.