Matematik
det giver ikke mening.......
23. september 2007 af
Mucahida (Slettet)
hvis en bil kører med hatigheden v km/t, kan sikkedhedsafstanden s, målt i m, til bilen foran og bagved sættes til;
s(v)=1/100v^2+1/3,6 v+6
Her er det første led en tommelfingerregel for bremselængden, andet led angiver den vej, der tilbagelægges i 1 sekund 8der svarer til tiden fra en forhindring opdages, til bremsen aktiveres), og det sidste led er bilens længde.
En bilkolonne, der passerer et vejkryds på 1 time, og kører med hastigheden v km/t, er v km eller 1000v m lang.
gøre rede for, at kolonnen højst må bestå af; 1000v/s(v) kæretøjer.
Indsættes udtrykket for s(v) i det sidste udtryk, får vi en funktion f for kolonnestørrelsen som funktion af hastigheden.
Gøre rede for at;
f(v)= 10^5* v/v^2+28v+600
Bestem den hastighed, kolonnen skal køre med, når kolonnestørrelsen skal være maksimal; angiv desuden den maksimale kolonnestørrelse.
nogen der kan hjælpe..?
s(v)=1/100v^2+1/3,6 v+6
Her er det første led en tommelfingerregel for bremselængden, andet led angiver den vej, der tilbagelægges i 1 sekund 8der svarer til tiden fra en forhindring opdages, til bremsen aktiveres), og det sidste led er bilens længde.
En bilkolonne, der passerer et vejkryds på 1 time, og kører med hastigheden v km/t, er v km eller 1000v m lang.
gøre rede for, at kolonnen højst må bestå af; 1000v/s(v) kæretøjer.
Indsættes udtrykket for s(v) i det sidste udtryk, får vi en funktion f for kolonnestørrelsen som funktion af hastigheden.
Gøre rede for at;
f(v)= 10^5* v/v^2+28v+600
Bestem den hastighed, kolonnen skal køre med, når kolonnestørrelsen skal være maksimal; angiv desuden den maksimale kolonnestørrelse.
nogen der kan hjælpe..?
Skriv et svar til: det giver ikke mening.......
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
