Matematik
3. grads ligning
24. september 2007 af
Anita-Kiksen (Slettet)
Hejsa.
Kan ikke lige gennemskue denne opgave uden hjælpemidler, da vi ikke rigtig har haft om 3. grads ligninger:
En funktion f er bestemt ved f(x)=x^3+bx^2+3x+4, hvor b er et tal.
Man skal på bestemme de værdier for b, hvor f er en voksende funktion.
Ville være glad, hvis der lige var en, der ville hjælpe..
Tak (:
Kan ikke lige gennemskue denne opgave uden hjælpemidler, da vi ikke rigtig har haft om 3. grads ligninger:
En funktion f er bestemt ved f(x)=x^3+bx^2+3x+4, hvor b er et tal.
Man skal på bestemme de værdier for b, hvor f er en voksende funktion.
Ville være glad, hvis der lige var en, der ville hjælpe..
Tak (:
Svar #1
24. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
hvis den er voksende er differentialkvotionten positiv, så differentier funktionen først, og sæt den så lig nul og kig til sidst på diskriminanten
Svar #2
24. september 2007 af Anita-Kiksen (Slettet)
Jah.. det kan jeg godt se, men kan bare ikke finde ud af at løse f'(x)=0..
Skriv et svar til: 3. grads ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
