Kemi

Udregning af pH.

24. september 2007 af Blang-Jang (Slettet)
Hej, hmm

pH er lig med -log af Hydrogen koncentrationen?
kan man ikke kun sige log uden minus?
Og hvad er det dér Hydrogen koncentration for noget?

Blang

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis det var log[H+] UDEN minus, ville ph i stærk syre være -1 og i stærk base -14, og drikkevand ville have pH -7,5....... Det med -log[H+] er nu meget praktisk ikke?

Hydrogen koncentration skal være hydrogenionkoncentration (H+). H+ er vigtig, da den indgår i lang række af reaktioner, der foregår i vand. Derfor er pH så vigtig for vandige reaktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2007 af mathon

H^(+)-ioner - eller H3O^(+)-ioner - er små positive "kraftcentrer", der - med deres korte ionradius - har en intens tiltrækkende virkning på molekylbundne elektroner.

Når molekylerne er underkastet kemiske omstruktureringer - som det er tilfældet under en kemisk proces - har denne tiltrækkende virkning indflydelse på udfaldet af sådanne processer.

Jo større koncentration af H^(+)-ioner - jo lavere pH - desto større virkning.

Svar #3
25. september 2007 af Blang-Jang (Slettet)

Ok, hvordan finder man Hydrogen koncentrationen???

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2007 af mathon

så skal du have nogle flere oplysninger

eksempelvis

pH = 3,8

[H^(+)(aq)] = 10^(-3,8) = 1,58489*10^(-4) M

Svar #5
25. september 2007 af Blang-Jang (Slettet)

Hvordan kan [H^(+)(aq)] være = 1,000365001740825435518295072371

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis vi nu afrunder bare lidt, så står der, [H+] = 1,0 hermed liver pH = -log(1,0) = 0

[H+] kan være f.eks. 1, hvor du opløser en passende mængde syre i vand. For saltsyres vedkommende er det ca. 37 g ren HCl i en ltr. vand.

Skriv et svar til: Udregning af pH.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.