Matematik
Hurtig ligning
26. september 2007 af
Saddy (Slettet)
Hvordan støvlen regner man den her:
1/2x-22=1/3x-20
Brøkerne bliver ved med at forvirre mig!
1/2x-22=1/3x-20
Brøkerne bliver ved med at forvirre mig!
Svar #1
26. september 2007 af hund (Slettet)
Er det, dét her udtryk:
1/(2x) - 22 = 1/(23x) - 20 ?
I så fald ville jeg nok starte med at samle x udtrykkene på samme side og så se om jeg kunne lave noget smart med den reciprokke værdi.
1/(2x) - 22 = 1/(23x) - 20 ?
I så fald ville jeg nok starte med at samle x udtrykkene på samme side og så se om jeg kunne lave noget smart med den reciprokke værdi.
Svar #2
26. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
gang igennem på begge sider af ligningen med fællesnævneren 6x og saml udtrykket på venstre side af ligningen.
Svar #5
26. september 2007 af josemaria (Slettet)
-1/3x+1/2x = -20+22 =
(-1/3+1/2)x = 2 =
1/6x = 2 =
x= 2*6 = 12
(-1/3+1/2)x = 2 =
1/6x = 2 =
x= 2*6 = 12
Skriv et svar til: Hurtig ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
