Matematik
Udregn?
26. september 2007 af
hanzai (Slettet)
Udregn:
(2/8 + 1/4 - 7/2)^2 * log10/3^2
--------------------------------
2^4/4 : 1/4
Nogle der kan hjælpe? den stiplede linje er brøk streg.
(2/8 + 1/4 - 7/2)^2 * log10/3^2
--------------------------------
2^4/4 : 1/4
Nogle der kan hjælpe? den stiplede linje er brøk streg.
Svar #1
26. september 2007 af Euler (Slettet)
Se på log(10/3^2). Dette er ækvivalent med log10 - log9 = 1 - log9 i betragtning af, at det er ti-talslogaritmen. Fortsæt selv.
Svar #3
26. september 2007 af Euler (Slettet)
og log9 = log(3^2) = 2*log3. Da log3 =ln3/ln10 giver det anledning til en sum med konvergentradius lig med 1:
ln3/ln10 = 2 - 2^2 / 2 + 2^3 /3 +...= 10 - 10^2 / 2 + 10^3 /3 +... som giver 0,477...
ln3/ln10 = 2 - 2^2 / 2 + 2^3 /3 +...= 10 - 10^2 / 2 + 10^3 /3 +... som giver 0,477...
Svar #4
26. september 2007 af Euler (Slettet)
#2 Okay, har du læst om logaritmer? Det står i din bog. Læs om det, og derefter ville det være fornuftigt at regne nogen simple opgaver med dem, således du forstår det.
Skriv et svar til: Udregn?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
