Matematik
Hjælp til matematik!!
27. september 2007 af
ayyildiz-dk (Slettet)
hej jeg har nogle ligninge og reduktionstykker som jeg skal aflevere imorgen.. jeg fatter altså bare ik' de her ligninger! :(
er der ik' nogen der vil hjælpe mig?? pleas..
det er de her stykker jeg skal ha' regnet ud.
Ligning:
1) 2x+3=3(1-x) angiv eksakt løsning (f.x. som brøk)
Reduktion:
2) a(a+2)+(a+b)(b-a)-(b-2a)
3) x(y+3)-y(x-6)-3(x+2y)
er der ik' nogen der vil hjælpe mig?? pleas..
det er de her stykker jeg skal ha' regnet ud.
Ligning:
1) 2x+3=3(1-x) angiv eksakt løsning (f.x. som brøk)
Reduktion:
2) a(a+2)+(a+b)(b-a)-(b-2a)
3) x(y+3)-y(x-6)-3(x+2y)
Svar #1
27. september 2007 af ayyildiz-dk (Slettet)
er der ikke nogen der vil hjælpee?? jeg skal aflevere det imorgen pleass..
Svar #2
27. september 2007 af do-zap (Slettet)
i 2) og 3) skal du gange ud i parenteserne eks.
x(y+3) <=> xy + 3x og så er det bare at +'e x'erne sammen og y'erne sammen
x(y+3) <=> xy + 3x og så er det bare at +'e x'erne sammen og y'erne sammen
Svar #3
27. september 2007 af do-zap (Slettet)
i 1) skal du isolere x
2*x+3=3*(1-x) <=> 2*x+3 = 3-3x <=> 2x+3-3-2x = 3-3x-3-2x
<=> 0 = x x = 0
2*x+3=3*(1-x) <=> 2*x+3 = 3-3x <=> 2x+3-3-2x = 3-3x-3-2x
<=> 0 = x x = 0
Skriv et svar til: Hjælp til matematik!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
