Matematik
opgave til mandag
28. september 2007 af
markharbo (Slettet)
har siddet og regnet meget på en ligning og kan simpelthen ikke få den løs, de forskellige tal jeg får passer ikke når man sætter dem ind i formelen igen og den skal afleveres på mandag så har lidt brug for hjælp:
-----3-X------3
X - ______ = ___ * X
------2-------2
Må meget gerne forklares med de nødvendige mellem regninger, så jeg også lære det. mange tak på forhånd :)
Ps. stregerne for oven og forneden på brøkerne er bare for at de ikke bliver rykket ind,
-----3-X------3
X - ______ = ___ * X
------2-------2
Må meget gerne forklares med de nødvendige mellem regninger, så jeg også lære det. mange tak på forhånd :)
Ps. stregerne for oven og forneden på brøkerne er bare for at de ikke bliver rykket ind,
Svar #1
28. september 2007 af hund (Slettet)
Skal der stå:
x - (3-x)/2 = (3/2)x
?
For så kan jeg ikke få den til at gå op.
Prøv at gange med 2 på hver side:
2x - (3-x) = 3x <=> -(3-x) = x <=> -3+x = x <=> -3 = 0 (!)
x - (3-x)/2 = (3/2)x
?
For så kan jeg ikke få den til at gå op.
Prøv at gange med 2 på hver side:
2x - (3-x) = 3x <=> -(3-x) = x <=> -3+x = x <=> -3 = 0 (!)
Svar #2
29. september 2007 af markharbo (Slettet)
tak for svaret har regnet efter og det passer meget godt... tak for hjælpen :D
Skriv et svar til: opgave til mandag
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
