Matematik

rumgeometri

19. maj 2004 af katjes (Slettet)
jeg ved simpelthen slet ikke hvor jeg skal starte i denne opg. nogen der kan hjælpe??

"Angiv ligningerne for tangentplanerne til kuglen med ligningen
x^2+y^2+z^2-6x+14y-4+24= 0
i de punkter, hvor kuglen skærer y-aksen"

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2004 af sigmund (Slettet)

Du finder først de punkter hvor kuglen skærer y-aksen. Dette gøres ved at sætte z=0 og x=0 ind i ligningen for tangenten. Derved finder du de y-værdier, for hvilke kuglen skærer y-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2004 af Signe85 (Slettet)

....og m.h.t. tangentplanerne, så har du nu et punkt i hver plan. Deres normalvektor = den vektor som går fra skæringspunktet til kuglens centrum.
Kuglens centrum findes ved at omskrive ligningen.

Svar #3
19. maj 2004 af katjes (Slettet)

skal jeg bare sætte x=0 og Y=0 ind på x og y's plads i kuglens ligning???

så jeg får y^2+14y+24=0


Svar #4
19. maj 2004 af katjes (Slettet)

ok, nu har jeg fået det hele til at passe! Mange tak for jeres hjælp!

Skriv et svar til: rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.