Matematik

Beregn længder? brug for hjælp.

30. september 2007 af Skat1 (Slettet)
Er i gang med matematik aflevering, også er jeg gået i stå her. Nogen som kan hjælpe mig, så vil jeg blive meget glad.? er helt lost.:)
I en retvinkel ABC har kateterne længederne 8 og 15. Beregn længden af hypotenusen.
I en anden retviklet PQR er P ret p=85 og r=45. Beregn længeden af q med 2 decimlaer.

på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2007 af HeilHitler (Slettet)

Hey ..
Har du hørt om pythagoras ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2007 af josemaria (Slettet)

a^2+b^2=c^2

8^2=64
15^2=225

64+225=c^2 = 289=c^2 <=> sqrt(289)=c

Svar #3
30. september 2007 af Skat1 (Slettet)

hvad er sqrt?
skal længden ved c ikke være 17?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2007 af josemaria (Slettet)

sqrt (square root) = kvadratrod.

-jo, det skal den.

Svar #5
30. september 2007 af Skat1 (Slettet)

nåh okey super;)
hvorfor står der så 289? :d

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2007 af josemaria (Slettet)

64+225=289

Svar #7
30. september 2007 af Skat1 (Slettet)

hvordan får du det så til 17?

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2007 af josemaria (Slettet)

sqrt(289) = 17

Svar #9
30. september 2007 af Skat1 (Slettet)

nåh ja det er rigtigt nok heh :d ..hvordan regner jeg så den her ud :/?
i en anden retviklet PQR er P ret p=85 og r=45. Beregn længeden af q med 2 decimlaer.

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2007 af josemaria (Slettet)

P er ret, ergo må p være hypotenusen.
Derfor:
a^2+b^2=c^2 <=>
q^2+r^2=p^2 <=>
q^2+45^2=85^2 <=> q^2 = 85^2-45^2 <=>

q = sqrt(85^2-45^2)

Skriv et svar til: Beregn længder? brug for hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.