Matematik

Hjælp til en opgave!

30. september 2007 af zuzu_dk (Slettet)
Lufttrykket i atmosfæren afhænger af højden x over overfladen. I en model for denne afhængighed går man ud fra, at funktionen y=f(x) beskriver sammenhængen og opfylder ligningen: f'(x)+af(x)=0, hvor a er en konstant.

Jeg skal bestemme en forskrift for f, når lufttrykket ved havoverfladen er 1000, og det halveres, når højden øges med 5,54 km?

Håber I kan hjælpe....tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2007 af Riemann

Tænk på differentialligningen,

y'+a*y=0

Løsningen til denne kan du slå op i din bog..

Skriv et svar til: Hjælp til en opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.