Fysik
Beregning af dosisækvivalentet
01. oktober 2007 af
Julie.K (Slettet)
Hej.
Hvis ejg fx skal beregne dosisækvivalentet med en absoberet dosis på 3,2 mGy så gør jeg følgenden:
H=20*3,2 mGy=64 mSv.
Med hvad gør jeg når det er betastråler og gamma-stråler, så skal jeg jo ikke gange den absorberede dosis med 20, men med hvad og hvorfor?
Håber nogen kan hjælpe.
Hilsen Julie K.
Hvis ejg fx skal beregne dosisækvivalentet med en absoberet dosis på 3,2 mGy så gør jeg følgenden:
H=20*3,2 mGy=64 mSv.
Med hvad gør jeg når det er betastråler og gamma-stråler, så skal jeg jo ikke gange den absorberede dosis med 20, men med hvad og hvorfor?
Håber nogen kan hjælpe.
Hilsen Julie K.
Svar #1
01. oktober 2007 af Sonja R (Slettet)
For beta- og gamma-stråling er kvalitetsfaktoren Q = 1, og for alfa-stråling er den Q = 20. Du har så sagt at dosisækvivalentet H = Q * D hvor den absorberede dosis D = 3,2 mGy. Du skal blot bruge formlen på samme vis med de andre kvalitetsfaktorer, der i øvrigt siger noget om skadevirkningen af de forskellige typer stråling i forhold til hinanden.
Skriv et svar til: Beregning af dosisækvivalentet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
