Matematik

hjælp til ligninger.

01. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)
er der nogen der kan forklar mig .. hvordan jeg kan løse denne ligninge

3x+7=(2x-5)+x-2

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

3x+7=(2x-5)+x-2

3x+7=2x-5+x-2

7+5+2=3x-3x

14=0

Ingen løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Lidt forklaring.

Parentesen kan umiddelbart ophæves, da denne er en plus-parentes. Desuden skal intet først ganges ind. Derefter bruges blot de normale regler for ligningsløsning.
Når x til sidst forsvinder, betyder det, at ligningen ikke har nogen løsning.

Svar #3
01. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

tak for løsningen.. men er ikke helt med.. hvor kommer 3x-3x fra..

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

3x+7=(2x-5)+x-2

3x+7=2x-5+x-2

7+5+2=2x+x-3x

14=3x-3x

Jeg sprang bare lige et led over.

Svar #5
01. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

hva'så hvis jeg sku løse denne opgave..

7 – (-4x-2) = 4x(x+2)+21 -2
X 3x

Svar #6
01. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

den er skrevet som brøkdel.
dvs. x under 7 og 3x under 4x(x+2)+21-2

Svar #7
01. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

synes det er så sværet at løse ligninger..

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

x=3x???

Hvis det er dit resultat, er det ikke korrekt. Prøv at skrive dine mellemregninger ind, så skal jeg fortælle dig, hvor det gik galt.

Svar #9
01. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

den er skrevet som brøkdel.
dvs. x under 7 og 3x under 4x(x+2)+21-2

Svar #10
01. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

den er skrevet som brøkdel.
dvs. x under 7 og 3x under 4x(x+2)+21-2

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Okay. Den var lidt svært at forstå. Prøv selv at løse den. Når man skal fjerne en brøk ganger man nævneren over på den anden side af lighedstegnet.

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Skriv den i øvrigt hellere sådan ned. Så bliver det nemmere at forstå.

7/x–(-4x-2)=(4x(x+2)+21 -2)/(3x)

Svar #13
01. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

er det kun nævner man ganger.. hvad med tælleren

Svar #14
01. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

oki. jeg er ny her inde så jeg ved ikke hvordan man skriver sådan ligning ind..:(

Svar #15
01. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

7/x–(-4x-2)/3=(4x(x+2)+21 -2)/3x


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Tælleren bliver stående.

Prøv så at løse ligningen.

Svar #17
01. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

i højre side:

gange man 4x ind.

for eks. 4x*x+2

4x+8+21-2

hvad skal jeg så med tre 3 i nævner?

Svar #18
01. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

og venstre side:

3*x= 7/3x-12x+6/3

Brugbart svar (0)

Svar #19
01. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Hvis du øver dig i at løse ligninger, vil jeg foreslå dig at prøve en, som er lidt nemmere. Denne er ikke helt nem. Det vil derfor tage temmelig lang tid at guide dig skridt for skridt.

Svar #20
01. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

oki.. tusind tak for hjælpe.. jeg prøve at løse den .. og vender nok tilbage på et tidspunkt. du ¨må forsæt en god aften .:D

Skriv et svar til: hjælp til ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.