Fysik
Mekanik opgave
02. oktober 2007 af
duru22 (Slettet)
Hjælp!
To klodser A og B er forbundet med en let snor over en lille og letløbende trisse. Massen af A er 2,6kg. B rammer gulvet til tiden t=1,5s
F_res= 1,04N
Beregn gnidningskoefficenten
Bestem massen af B
To klodser A og B er forbundet med en let snor over en lille og letløbende trisse. Massen af A er 2,6kg. B rammer gulvet til tiden t=1,5s
F_res= 1,04N
Beregn gnidningskoefficenten
Bestem massen af B
Svar #1
02. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Det bedste råd, jeg kan give, er at du tænker dig snoren rettet ud, så du har en tænkt u-akse. Derefter laver du et vektordiagram, hvor alle kræfter er indtegnede. Det skal man altid gøre. Så bruger du, at summen af de krafter der virker på systemet (og her er fidusen, at du betragter begge klodser som eet system, så den kendsgerning, at de trækker i hinanden er et "indre anliggende". Gnidningskoeffecienten får du af F_gnidn = my*Normalkraften. Husk også at anføre enheder.
Skriv et svar til: Mekanik opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
