Kemi

kemisk ligevægt

02. oktober 2007 af martin232 (Slettet)
Phosphorpentachlorid er et fast stof. Ved opvarmning overgår stoffet til gastilstanden, og hvis stoffet befinder sig i en lukket beholder, indstiller følgende ligevægt sig:

PCl5(g) -->/<-- PCl3(g) + Cl2 Kc = 0,042M (250grader C )

1,82mol PCl5 lukkes inde i en beholder, det har et volumen på 10,0 lite.Systemet opvarmes til 250grader C, og denne temperatur fastholdes.

Beregn koncentrationerne af de 3 reaktionsdeltagere, når ligevægten har indstillet sig

Kunne godt bruge lidt starthjælp, tak på forhånd

Brugbart svar (2)

Svar #1
02. oktober 2007 af mathon

pV = nRT eller

p = nRT/V =

c(gas) = n/V = p*/(RT)

Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Den har vi lige haft. Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=402356

Skriv et svar til: kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.