Matematik
eksponentiel vækst?
03. oktober 2007 af
bolettez (Slettet)
I en model for den fremtidige udvikling af atmosfærens kuldioxid-indhold Q (målt i mia. tons) antages det, at væksthastigheden for kuldioxid-indholdet er givet ved
dQ/dt = -3 + 5 * 1,02^t, hvor t er tiden målt i år efter 1984.
a) Hvornår er væksthastigheden tre gange så stor som i 1984?
dQ/dt = -3 + 5 * 1,02^t, hvor t er tiden målt i år efter 1984.
a) Hvornår er væksthastigheden tre gange så stor som i 1984?
Svar #2
03. oktober 2007 af mathon
6=-3+5*1,02^T3
(6+3) = 5*1,02^T3
9/5 = 1,02^T3
1,8 = 1,02^T3
ln(1,8) = T3*ln(1,02)
T3 = ln(1,8)/ln(1,02)
(6+3) = 5*1,02^T3
9/5 = 1,02^T3
1,8 = 1,02^T3
ln(1,8) = T3*ln(1,02)
T3 = ln(1,8)/ln(1,02)
Svar #3
03. oktober 2007 af bolettez (Slettet)
tusind tak.
hvor får du 2 fra? der helt i starten
i 1984 t=0 => dq/dt=2
hvor får du 2 fra? der helt i starten
i 1984 t=0 => dq/dt=2
Skriv et svar til: eksponentiel vækst?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
