Matematik

cirkel med firkant ??

05. oktober 2007 af the gun (Slettet)
Hej jeg forstår ikke hvordan jeg kan løse denne opgave:

Et rektangel, hvor den ene side har længden x, indskrives i en cirkel med radius 2

- Altså der er en cirkel med et rektangel inden i hvor rektangles lange side har længden 2. Radius i cirkel er som nævnt 2.

a) Bestem en forskrift og definitionsmngden for den funktion, der angiver arealet af rektanglet som funktion af x.

??

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Rektanglets lange side er vel ikke nødvendigvis 2?

Du skal benytte Pythagoras. (vink: hvis x og y er længde og bredde i rektanglet er (½x)²+(½y)²=2².

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2007 af peter lind

Jeg vil anbefale dig at lave en tegning.
Siden med længden x er en korde i cirklen. Forbind endepunkterne til centrum. Nu har du en ligebenet trekant, hvor alle sider er kendte, så du kan beregnecentervinklen. Tegn derefter den anden side af rektanglen og forbind den anden side med centrum. Denne udgør nu en anden trekant, hvor du kan finde topvinklen af den første beregning. Nu har du en ligesidet trekant med kendt topvinkel og begge sider kendt. Nu kan du deraf beregne længden af den anden side i rektanglen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2012 af djdann (Slettet)

Det har jeg gjort, men kan ikke hely finde ud af at lave en forskrift og finde defenitionsmængden. ?? 
 

How do i do that? :D 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2012 af peter lind

Definitionsmængde = mulighed for længden i en korde, som ikke er diameteren,  i en cirkel med radius 2.

Isoler y i formlen i #1 og indsæt resultatet i A = x*y

 


Skriv et svar til: cirkel med firkant ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.