Matematik
cirklens ligning ved tangent
07. oktober 2007 af
touchofpink (Slettet)
Jeg har fået opgivet tangentens ligning l: y=2/3x+4
og et centrum for cirklen C(2,10) dvs. for at kunne finde cirklens ligning mangler jeg at finde radius. Jeg prøvede at sætte tangentens ligning lig 0 dvs. 0=2/3x-y+4 og så bruge normalvektoren (2/3 -1) og finde længden af den, men det kan da ikke være radius vel? ihvertfald giver det ikke en cirkel på lommeregneren, så nu er jeg løbet tør for idéer, håber der er nogen der kan hjælpe.
På forhånd tak!
og et centrum for cirklen C(2,10) dvs. for at kunne finde cirklens ligning mangler jeg at finde radius. Jeg prøvede at sætte tangentens ligning lig 0 dvs. 0=2/3x-y+4 og så bruge normalvektoren (2/3 -1) og finde længden af den, men det kan da ikke være radius vel? ihvertfald giver det ikke en cirkel på lommeregneren, så nu er jeg løbet tør for idéer, håber der er nogen der kan hjælpe.
På forhånd tak!
Svar #2
07. oktober 2007 af touchofpink (Slettet)
... Har også forgæves prøvet at finde et punkt på cirklen for at kunne finde |CP| men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal finde et punkt...
Svar #3
07. oktober 2007 af touchofpink (Slettet)
Ah selvfølgelig!! 1000 tak har jeg slet ik tænkt på!
Skriv et svar til: cirklens ligning ved tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
