Fysik
Radioaktivitet? hjælp
07. oktober 2007 af
mikeh (Slettet)
to opgaver:
Ved opsendelsen indeholder minikraftværket 9,7 kg 238,Pu.
halveringstiden for 238 Pu er 87,7 år!
a ) beregn aktiviteten af 238 Pu i minikraftværket ved opsendelsen!
jeg bruger formlen A = k*N
har regnet k = ln(2)/T½
men kan ikk finde ud af at udregne N??
opgave b )
m minikraftværket omdannes noget af den frigjorte energi til elektrisk energi. minikraftværket producerede ved afsendelsen elektrisk energi med effekten 280 W..
- Hvor mange procent af den frigjorte energi omdannedes til elektrisk energi?
jeg er på helt bar bund.. håber på hjælp :D
Ved opsendelsen indeholder minikraftværket 9,7 kg 238,Pu.
halveringstiden for 238 Pu er 87,7 år!
a ) beregn aktiviteten af 238 Pu i minikraftværket ved opsendelsen!
jeg bruger formlen A = k*N
har regnet k = ln(2)/T½
men kan ikk finde ud af at udregne N??
opgave b )
m minikraftværket omdannes noget af den frigjorte energi til elektrisk energi. minikraftværket producerede ved afsendelsen elektrisk energi med effekten 280 W..
- Hvor mange procent af den frigjorte energi omdannedes til elektrisk energi?
jeg er på helt bar bund.. håber på hjælp :D
Svar #1
07. oktober 2007 af peter lind
Avogadros tal fortæller hvor mange molekyler, der er i et mol af stoffet. Når du kender atomvægten og massen af Pu, kan du bruge dette til at finde N
Svar #3
07. oktober 2007 af peter lind
Hvis der er NA atomer i M gram af stoffet, hvor mange er der så i m gram ?
Skriv et svar til: Radioaktivitet? hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
