Matematik

Uden hj. midler

20. maj 2004 af SONJAN (Slettet)
Jeg skal bestemme en parameter fremstilling for den plan som går gennem et pkt. og er parallel med en plan. Er det så ikke nok bare at anvive pkt. og retningsvektoren?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2004 af tante_toffee (Slettet)

da det er det en parameterfremstilling består af, er de nok meget rigtigt =)

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2004 af tante_toffee (Slettet)

rettelse til #1: du skal tænke på, at der findes uendelig mange retningsvektorer for planer, derfor skal en parameterfremstilling for en plan opskrives som "parameterfremstillingen for planen alfa gennem punktet P0(x0,y0,z0) udspændt af vektorerne vektor(p)=(p1,p2,p3) og vektor(q)=(q1,q2,q3)".
derfor skal parameterfremstillingen for en plan opskrives noget lignende:
(x,y,z)=(x0,y0,z0)+s(p1,p2,p3)+t(q1,q2,q3)

Svar #3
20. maj 2004 af SONJAN (Slettet)

Ja, jeg sætter så punktet ind i den oprindelige plan.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2004 af tante_toffee (Slettet)

øhh? er ikke helt sikke på opgavens løsning... der nemt nok at finde den ukendte plans ligning, men parameterfremstillingen er jeg ikke helt sikker på...

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2004 af PiaZorro (Slettet)

du har planens ligning
ax + by + cz +d = 0
find tre punkter i planen (A, B, C). sæt f.eks. x1 = 0 og y1 = 0 og find herefter z1
når du har fundet de tre punkter kan du finde to retningsvektorer for planen ved at finde f.eks. vektor AB og vektor AC og samtidig har du også et punkt.

Skriv et svar til: Uden hj. midler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.