Matematik
matematik hjælp?
07. oktober 2007 af
Bruger slettet (Slettet)
Opgaver uden hjælpemidler. .. Gerne lidt hjælp
Løs ligningen log(14x^2)-log(x)-log(7)=1 <=> log (14x^2/x*7)= 1 <=> log (2x)= 1 <=> 2x= 10^1= x5?
Løs uligheden 2x^2 – 4x- 6 > 0. Det samme som = 0?
Omskriv 16x^2 +8x+1 til formen (ax+b)^2.
ax^2+2ab+b^2..osv?
Løs ligningen log(14x^2)-log(x)-log(7)=1 <=> log (14x^2/x*7)= 1 <=> log (2x)= 1 <=> 2x= 10^1= x5?
Løs uligheden 2x^2 – 4x- 6 > 0. Det samme som = 0?
Omskriv 16x^2 +8x+1 til formen (ax+b)^2.
ax^2+2ab+b^2..osv?
Svar #2
07. oktober 2007 af peter lind
Den første er rigtig, bortset fra det aller sidste led. Der bør stå x=5.
Det er rigtig at du er nød til at løse ligningen. Derefter er du nød til at se nærmere på fortegnet, mellem og udenfor rødderne.
Den sidste skal det første led være a^2*x^2. Du skal nu bestemme a og b så de stemmer overens med koefficienterne i andengradspolynomiet.
Det er rigtig at du er nød til at løse ligningen. Derefter er du nød til at se nærmere på fortegnet, mellem og udenfor rødderne.
Den sidste skal det første led være a^2*x^2. Du skal nu bestemme a og b så de stemmer overens med koefficienterne i andengradspolynomiet.
Svar #3
08. oktober 2007 af Bruger slettet (Slettet)
x=(4±v(16-4*2*(-6)))/4 <=> x=(4±v64)/4)) = x=3 v x= -1?
Skriv et svar til: matematik hjælp?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
