Matematik
.. Tja, måske lidt hjælp ;)
08. oktober 2007 af
Lovey0u (Slettet)
Eleverne i en 5.klasse undersøgte, hvor mange timer de havde set fjernsun i en uge.
Der står så et tabel. hvor der står det.
Spørgsmålet er; Angiv største værdi, mindste værdig og middeltal (gennemsnit).
Største værdien = 27 timer
Mindste værdien = 3 timer
Middeltalet = 14 timer
Altså regnet ud efter tabellen. Det skulle være rigtig.
Men det er så det her spørgsmål, jeg vil have hjælp til.
Et skoleår er på 40 uger, og en elev i 5.klasse er på skolen i 25 timer pr. uge. Et >fjernsynsår< regnes som 1 kalenderår (52 uger).
Sprg; Kan man på baggrund af undersøgelsen hævde, at en elev i løbet af et år tilbringer længere tid foran fjernsynet end i skolen? Begrund et svar.
- Ja det skal jeg så gøre, men ved ikk hvordan. Nogle der vil hjælpe?
Der står så et tabel. hvor der står det.
Spørgsmålet er; Angiv største værdi, mindste værdig og middeltal (gennemsnit).
Største værdien = 27 timer
Mindste værdien = 3 timer
Middeltalet = 14 timer
Altså regnet ud efter tabellen. Det skulle være rigtig.
Men det er så det her spørgsmål, jeg vil have hjælp til.
Et skoleår er på 40 uger, og en elev i 5.klasse er på skolen i 25 timer pr. uge. Et >fjernsynsår< regnes som 1 kalenderår (52 uger).
Sprg; Kan man på baggrund af undersøgelsen hævde, at en elev i løbet af et år tilbringer længere tid foran fjernsynet end i skolen? Begrund et svar.
- Ja det skal jeg så gøre, men ved ikk hvordan. Nogle der vil hjælpe?
Svar #1
08. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Du skal bare undersøge om
skoletid < middelfjernsynstid =>
40*25 timer < 52*14 timer
Du skal bare undersøge om
skoletid < middelfjernsynstid =>
40*25 timer < 52*14 timer
Skriv et svar til: .. Tja, måske lidt hjælp ;)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
