Kemi
Procentvis udbytte
08. oktober 2007 af
LiL-H (Slettet)
Jeg sidder og er lidt frustreret over denne opgave. jeg kan ikke lige gennemskue hvad det er, jeg skal gøre.
Ved en given produktion går man ud fra 10 tons calciumcarbonat, og man opnår et udbytte på 13 tons kalksalpeter.
Teoretisk: 6099,28 g calciumcarbonat, og 10.000 g kalksalpeter.
- Beregn det opnåede udbytte i procent af det teoretiske.
Ved en given produktion går man ud fra 10 tons calciumcarbonat, og man opnår et udbytte på 13 tons kalksalpeter.
Teoretisk: 6099,28 g calciumcarbonat, og 10.000 g kalksalpeter.
- Beregn det opnåede udbytte i procent af det teoretiske.
Svar #2
08. oktober 2007 af LiL-H (Slettet)
Ja, det er jeg godt klar over.
Men jeg kan vel ikke sammenligne 10 tons calciumcarbonat med 6099,28 g calciumcarbonat.
Jeg er sikker på at jeg også skal bruge de andre oplysninger til noget, jeg ved bare ikke hvordan.
Men jeg kan vel ikke sammenligne 10 tons calciumcarbonat med 6099,28 g calciumcarbonat.
Jeg er sikker på at jeg også skal bruge de andre oplysninger til noget, jeg ved bare ikke hvordan.
Svar #3
08. oktober 2007 af mathon
teoretisk: 10^4*g/(6099,28 g) = 1,63954
praksis: 13*t/(10*t) = 1,3
opnået udbytte i %: 1,3/1,63954 = 0,792906 = 79,2906%
praksis: 13*t/(10*t) = 1,3
opnået udbytte i %: 1,3/1,63954 = 0,792906 = 79,2906%
Svar #4
31. oktober 2010 af FsPDennis (Slettet)
Jeg sidder med samme opgave, og mit eneste problem er hvordan jeg regner CaCO3 massen?
Skriv et svar til: Procentvis udbytte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
