Matematik
Ligning
09. oktober 2007 af
shafh (Slettet)
Hej.
Jeg sidder for tiden og skal udregne en ligning hvor eulers tal indgår, men syntes ikke at kunne finde ud af at løse den. Hvordan gør man det?
Ligningen er:
90,55=178,1*e^(-0,09*x)
Jeg håber der er nogen der kan hjælpe. På forhånd tak
Jeg sidder for tiden og skal udregne en ligning hvor eulers tal indgår, men syntes ikke at kunne finde ud af at løse den. Hvordan gør man det?
Ligningen er:
90,55=178,1*e^(-0,09*x)
Jeg håber der er nogen der kan hjælpe. På forhånd tak
Svar #2
09. oktober 2007 af MiaMette (Slettet)
Tja, har du selv en ide?
Hint: Du kan bruge en regneregel, der lyder: ln(e^x) = x
Hint: Du kan bruge en regneregel, der lyder: ln(e^x) = x
Svar #3
09. oktober 2007 af shafh (Slettet)
Ah, vidste jeg ikke. Forstå mig. Har aldrig arbejdet med "e", er bare lige blevet påtvunget det :)
Så er det jo bare:
in(90,55/178,1)=-0,09*x
tak ;)
Så er det jo bare:
in(90,55/178,1)=-0,09*x
tak ;)
Svar #4
09. oktober 2007 af MiaMette (Slettet)
Netop :)
Resten er vist ligetil, ikke?
(Det er forresten ln (dvs. LN), ikke in (IN) Svært at se med små bogstaver)
Resten er vist ligetil, ikke?
(Det er forresten ln (dvs. LN), ikke in (IN) Svært at se med små bogstaver)
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
