Kemi

pH beregning 2

11. oktober 2007 af sedefimsinn (Slettet)
Hvad bliver pH hvis man tilsætter 1 mL 1,0 M HCl til 100 mL rent vand (pH = 7.0)

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2007 af mathon

n(HCl) = 1*mL*1,0*mmol/mL = 1 mmol

c(HCl)_formel = 1*mmol/(101*mL) = 0,009901 mmol/mL = 0,009901 mol/L

HCl er en STÆRK syre,
hvorfor c(HCl)_formel = c(H3O^(+)(aq)) = 0,009901 mol/L
og

pH = -log(c(H3O^(+)(aq))) = -log(0,009901) = 2,00432 = ca. 2,0

Skriv et svar til: pH beregning 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.