Matematik

Fejl i ligning

11. oktober 2007 af Sir Buur (Slettet)
Find og forklar fejlen i ligningen.

4a=6b
14a-10a=21b-15b
15b-10a=21b-14a
5(3b-2a)=7(3b-2a)
5=7

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Øhhh ... hvorfor skulle vi dog det?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Iøvrigt er det ved sidste omskrivning, det går galt.

Svar #3
11. oktober 2007 af Sir Buur (Slettet)

Jeg kunne ikke finde fejlen glemte jeg vidst at skrive, og kan du sige det præcist og forklarer hvorfor det er fejl.

Svar #4
11. oktober 2007 af Sir Buur (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
A'ha, ja det var jo en anden sag!

Af første ligning har du, at b = 3/2*a, hvoraf 3b-2a = 0.

Skriv et svar til: Fejl i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.