Matematik

finde c

14. oktober 2007 af thelife (Slettet)
hej


der står i min opg at


f(x)=x^2 -6 +c

bestem for hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop en rod

er det sådan man finder c
1 - 6 =-5 =c

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2007 af Riemann

Du skal finde c så diskriminanten er 0...

Jeg kan ikke lige se, hvad det er du har prøvet på..

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

d=b^2-4ac

en rod <=> d=0
Derfor:

0=-6^2-4*1*c

Isoler c i den ligning, så har du dit svar.

Svar #3
14. oktober 2007 af thelife (Slettet)

men jeg for 32 det kan jo ikke passe skal resultatet ikke give 0

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2007 af mathon


Er der ment

1) f(x) = x^2 -6 + c

eller

2) f(x) = x^2 -6x + c - så du har "skriveglemt" et x?

Svar #5
14. oktober 2007 af thelife (Slettet)

ups glemte X

f(x)= x^2 -6x + c

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

d=-b^2-4*ac

d=(-6)^2-4*1*c

d=36-4c

d=0

36-4c=0

36=4c

36/4=c

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Regn lige selv efter.

Svar #8
14. oktober 2007 af thelife (Slettet)

ok mange tak

du dvider er det fordi der er en gange tegn?

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

4c = 4*c. Der er et usynligt gange tegn, ja.

Skriv et svar til: finde c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.