Matematik

Analytisk Plangeometri - Finde ukendt koordinat

16. oktober 2007 af FeoDra (Slettet)
Hej alle her inde.

Jeg er i gang med en matematik opgave i analytisk plan geometri.

En linie l går gennem punkterne A(2,5) og B(6,y2). Man ved at linien l har hældningskoefficiet = -1.

a) Lav en tegning, der viser de oplysninger du har fået (har tegnet et koordinat system).
b) Beregn y2. (Problemet)
c) Bestem en ligning for l

Vi har fået en masse formler, men jeg kan ikke finde noget der skal bruges til dette. Jeg kan sagtens finde y2, men så finder jeg først ligningen for l, men den skal jeg finde i opgave c'eren.

Nogen som har et bud på hvordan jeg griber det an?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Benyt
a = (y2-y1)/(x2-x1)

Svar #2
16. oktober 2007 af FeoDra (Slettet)

Jeg har a = -1 (står der også :)), men jeg skal først finde y2 og så bestemme ligningen, og jeg tror også min lærer helst så den række følge. Jeg har ingen problemer med at bestemme den :P

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Hvorfor gør du ikke som jeg foreslår i #1?
Benyt formlen til at bestemme y2.

Svar #4
16. oktober 2007 af FeoDra (Slettet)

Ej sorry hold da op hvor dum kan man da være xD, en lignings løsning ik? Doh!

Det siger jeg tak for.

Svar #5
16. oktober 2007 af FeoDra (Slettet)

Fik y2 til 1 og det passede også med ligningen :) så rigtig mange tak.

Skriv et svar til: Analytisk Plangeometri - Finde ukendt koordinat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.