Matematik

hjælp til matematik

16. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave..

Et beløb sættes i banken på en konto med en fast årlig rente. over 8 år vokser beløbet med 17,54%, og efter 14 år står der 73291 kr.

1) hvilket beløb blev sat i banken??


nogen der kan hjælpe mig...

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Bestem først den årlige fremskrivningsfaktor.


Benyt derefter renteformlen.

Svar #2
16. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

det bliver så 2,04..

Brugbart svar (1)

Svar #3
16. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

hvilket bliver 2,04?
Med lidt extra hint, så skal du løse ligningen:
73291=k0*(1+1,02041)^8

Svar #4
16. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

det ib skrev blev 2,04..

og det du skrev blev 2,17 afrunder den til 2,18..

hvad skal jeg så? er lidt forvirret med denne opgave

Brugbart svar (1)

Svar #5
16. oktober 2007 af Teazy (Slettet)

Løse ligningen : 73291=k0*(1+1,02041)^14 altså finde k0

Brugbart svar (1)

Svar #6
16. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

#5 det er nu engang opløftet 1 8...

#4 Det #1 skriver bliver nu engang 1,02041

Og du skal løse ligningen, 73291=k0*(1+1,02041)^8
Du ved vel godt, hvordan man løser lignigninger, ikk?

Et lille hint til løsningen af denne slags lignigner er: logaritmereglen: ln(a^x)=ln(a)*x

Brugbart svar (1)

Svar #7
16. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

#6 argh min fefl...
Ligning er naturligvis, 73291=k0*(1+1,02041)^14 (var lidt optaget af det 8-tal i starten af opgaven, at jeg overså det ligeså vigtige 14-tal)

Brugbart svar (1)

Svar #8
16. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Helt præcist skal du løse ligningen
73291=k0*(1+0,02041)^14



Brugbart svar (1)

Svar #9
16. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

#8 Hvilket jo også giver mere mening, ellers havde man fået 120% i rente...
Hermed skal du vist hellere glemme mine indlæg, de er der vist kun for at forvirre... jeg beklager

Svar #10
16. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

uhaa det er meget forvirrende opgave.. jeg prøver lige om jeg kan selv løse den..

Svar #11
16. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

TUSIND TAKKKKKKKK for jeres hjælp

Svar #12
27. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

er der nogen der kan stadigvæk hjælpe mig med opgaven .. jeg er ikke kommet langt med det.. jeg jeg har prøvet meget at løse den.. og min matematik lærer vil gerne have jeg aflever denne opgave.. håber i vil stadig hjælpe mig ..

Brugbart svar (1)

Svar #13
27. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Skriv hvad du har gjort

Skriv et svar til: hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.