Matematik

Har brug for, ikke hjælp, men "vejledning"... (differentialkvotient)

16. oktober 2007 af malm (Slettet)
Parablen med ligningen y = ax2 (i anden) + bx + c tangere linien y = x i (0,0). Desuden er y = 2x - 3 tangent til parablen. Beregn konstanterne a, b og c.

Hvad gør jeg så!?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Den første oplysning giver dig ligningerne
f(0) = 0
og
f '(0) = 1.
Ud fra disse ligninger kan du beregne b og c.

Den sidste oplysning gør dig i stand til at beregne a - på stort set samme måde.

Svar #2
17. oktober 2007 af malm (Slettet)

Men hvordan udregner jeg så b og c? og a...

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2007 af mathon

y = f(x) = ax^2 + bx + c gennem (0,0), hvoraf

0 = a*0^2 + b*x + c = c, hvoraf

c = 0

f'(x) = 2ax+b
og

f'(0) = 2a*0 + b = 1, hvoraf

b = 1


Skriv et svar til: Har brug for, ikke hjælp, men "vejledning"... (differentialkvotient)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.