Matematik

Hvordan løser jeg denne ligning?

17. oktober 2007 af Rolf J (Slettet)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Hvis der står 6·kvrod() på højreside så:
Sæt begge sider i anden.

Svar #2
17. oktober 2007 af Rolf J (Slettet)

Hvis jeg sætter begge sider i anden, betyder det så at jeg kan ophæve rodtegnene?

Svar #3
17. oktober 2007 af Rolf J (Slettet)

Så der kommer til at stå:

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2007 af Riemann

nej, det bliver

6^2 * (1-x^2/12^2) på højresiden

Du har undladt at multiplicere det sidste led med 6^2

Svar #5
17. oktober 2007 af Rolf J (Slettet)

Jeg er nok ude på dybt vand, men kan det så passe at der kommer til at stå:


Svar #6
17. oktober 2007 af Rolf J (Slettet)

Jeg har virkelig problemer med den ligning, jeg har prøvet adskilige fremgangsmåder. Jeg skal jo finde skæringspunktet mellem en cirkel og en ellipse og jeg kan se, at de mystiske resultater jeg får, slet ikke er i nærheden af skæringspunktet.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

sqrt(8^2-x^2)=6*sqrt(1-(x^2/12^2) <=> (sqrt(8^2-x^2))^2=(6*sqrt(1-(x^2/12^2))^2 <=>8^2-x^2=6^2*(1-(x^2/12^2))

Formoder, at det er hjælp nok til nu:)

Skriv et svar til: Hvordan løser jeg denne ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.