Fysik

Hjælp til fysik opg., det menneskelige øre

18. oktober 2007 af Eleven:-) (Slettet)
Hej, vil i ikke lige hjælpe med den her opgave.

Lydens hastighed i luft er 340 m/s, og de fleste mennesker kan høre lyd med frekvens fra 20 Hz til knap 20 kHz.

a) Kan man høre en lyd med bølgelængde 2m ?

Kan jeg bruge den her formel, eller skal jeg bruge en anden en, hvis ja, hvilken formel så?

--> formlen : f = c/l

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2007 af mathon

brug formlen
formlen : f = v/L
eller

L = v/f til beregning af de hørbare bølgelængder, når intervallet er

L€[20 Hz;20 kHz]

Svar #2
18. oktober 2007 af Eleven:-) (Slettet)

Okay tak for det :D

Svar #3
18. oktober 2007 af Eleven:-) (Slettet)

Lige en ting til: dvs at regnestykket bliver :
340 m/s / 2m = 170 hz

er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2007 af mathon

L = v/f

L = 340*m*s^(-1)/(20*s^(-1)) = 17 m

L = 340*m*s^(-1)/(20*10^3*s^(-1)) = 0,017 m = 17 mm

Skriv et svar til: Hjælp til fysik opg., det menneskelige øre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.