Matematik

Hjælp matematik

19. oktober 2007 af Bruceboy (Slettet)
Tjek opg a) i bunden ( viderefølgelse af det første )


y= 31,5 * 0,887^t (Hvor t er tiden)

Bestem t for y=19



19=31,5 * 0,887^t

log(19)=log(31,5 * 0,887^t)

log(19)=log(31,5) + log(0,887^t)

log(19) - log(31,5) = t*log(0,887)

log(19/31,5)/log(0,887) = t


Nitratindholdet i spinat ændrer sog samtidig og følger forskriften z=20,3 + 61,4 * 0,884^t (hvor t er tiden).

a) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.


( er det så det samme præncip som før, bare hvor Z=15 )

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)

Ja, nogenlunde det samme princip, men træk 20,3 fra før du anvender logaritmen.

Svar #2
19. oktober 2007 af Bruceboy (Slettet)

Hvad mener du? :) og er z=15?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)

#2 Hmm... Nej, jeg kom vist til at læse dit indlæg lidt for hurtigt. Jeg synes ikke rigtig, at vitaminindholdet hjælper noget i denne sammenhæng. Har du glemt at oplyse om noget? Har du en forskrift for vitaminindholdet til tiden t?

Svar #4
19. oktober 2007 af Bruceboy (Slettet)

Jamen opgaven hedder:

Når spinate blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig ( målt i bestemte enheder ) efter forskriften y = 31,5*0,887^t..

så kommer den første opgave som jeg har fået lavet.

så hedder det næste punkt :

Nitratindholdet i spinat ændrer sog samtidig og følger forskriften
z=20,3 + 61,4 * 0,884^t (hvor t er tiden).

a) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.

( jeg forstår det sgu ikke helt)

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)

#4 Dvs. vitaminindholdet y = 15. Isolér t. Når du har t isoleret, kan du indsætte dette i den anden forskrift du har (forskriften for nitratindholdet i spinat).

Skriv et svar til: Hjælp matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.