Matematik
2 små ligninger ;)
20. oktober 2007 af
Skat1 (Slettet)
sSæt x udenfor parentes, ved hjælp af nul - reglen ...
nogen der kan hjælpe mig med at regne disse 2 opgaver ud?
1)x^2 - 12y=0
2)4x^2=12x
nogen der kan hjælpe mig med at regne disse 2 opgaver ud?
1)x^2 - 12y=0
2)4x^2=12x
Svar #2
20. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
Som du selv skriver, så skal du bruge nulreglen.
Hvis vi lige tager 1, som eksempel:
x^2 - 12x=0 (jeg antager, at du har skrevet forkert)
Hvis du sætter x udenfor parentes, så fås følgende:
x^2 - 12x=0 <=> x(x-12)=0
Hermed ved du, at enten er x=0 eller også er x-12=0(løs denne ligning for at finde den sidste x-værdi, som er løsning til ligningen)
På samme måde løses 2(sæt 4x udenfor parentes)
Hvis vi lige tager 1, som eksempel:
x^2 - 12x=0 (jeg antager, at du har skrevet forkert)
Hvis du sætter x udenfor parentes, så fås følgende:
x^2 - 12x=0 <=> x(x-12)=0
Hermed ved du, at enten er x=0 eller også er x-12=0(løs denne ligning for at finde den sidste x-værdi, som er løsning til ligningen)
På samme måde løses 2(sæt 4x udenfor parentes)
Skriv et svar til: 2 små ligninger ;)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
