Matematik
hjælp til 2. gradsligning
20. oktober 2007 af
Imanb (Slettet)
Hej
Jeg har en opgave for i mat. Den handler om 2. grads ligninger og lyder sådan:
Bestem de tal a for hvilke løsningsmængde er Ø, når
1) x2 +3x+a=0
2) x2+ax+4=0
3) ax2+4x+2=0
Er der nogen der har en idé om hvordan man løser sådan altså finder værdien af a
Tak
Jeg har en opgave for i mat. Den handler om 2. grads ligninger og lyder sådan:
Bestem de tal a for hvilke løsningsmængde er Ø, når
1) x2 +3x+a=0
2) x2+ax+4=0
3) ax2+4x+2=0
Er der nogen der har en idé om hvordan man løser sådan altså finder værdien af a
Tak
Svar #1
20. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
når løsningsmægden er Ø(for andengradsligninger), så er d<0
brug dette til at komme videre:)
brug dette til at komme videre:)
Svar #2
20. oktober 2007 af Imanb (Slettet)
tak du ..
jeg er gået igang med at løse den ... det skal være et negativt tal ...
Jeg har prøvet at opstille en ligning ... ved ikke om det er rigtigt...
d=3^2-4*1*a
d=5*a
Hvad skal man gange med a for at få et negativt tal?
jeg er gået igang med at løse den ... det skal være et negativt tal ...
Jeg har prøvet at opstille en ligning ... ved ikke om det er rigtigt...
d=3^2-4*1*a
d=5*a
Hvad skal man gange med a for at få et negativt tal?
Svar #3
20. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
så ved du, at d<0, heraf fås uligheden:
0>5*a
prøv at regne lidt videre herfra:)
0>5*a
prøv at regne lidt videre herfra:)
Skriv et svar til: hjælp til 2. gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
