Matematik

den afledede funktion

21. oktober 2007 af nunu1989 (Slettet)
Hej...
Hvordan bestemme man den afledede funktion af forskrifter:

(4rod(x)+2x^2)*rod(x)
(x-3)/(2x-1) +5

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

vha. regneregler eller et CAS-værktøj.

Svar #2
21. oktober 2007 af nunu1989 (Slettet)

uden cas. hvordan

Svar #3
21. oktober 2007 af nunu1989 (Slettet)

hvilke regneregler..beskriv

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

(f·g) '(x) = f '(x)·g(x)+f(x)·g '(x)

og

(f/g) '(x) = (f '(x)·g(x) - f(x)·g '(x)) / g(x)²

Svar #5
21. oktober 2007 af nunu1989 (Slettet)

de regneregler, som du skrive er det ikke for diffrentregning.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Jo, naturligvis. Det var hvad du spurgte om...

Svar #7
21. oktober 2007 af nunu1989 (Slettet)

dvs. den afledede funktion er som differntregning.
mange tak..

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2007 af mathon

dvs. den afledede funktion = den differentierede funktion

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2007 af mathon

(4rod(x)+2x^2)*rod(x) eller

(x^(1/4)+2x^2)*x^(1/2)

x^(1/4)*x^(1/2) + 2x^2*x^(1/2)

x^((1/4)+(1/2)) + 2x^(2+(1/2))

x^((3/4)) + 2x^(5/2))

Skriv et svar til: den afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.